Comsel Electric Vehicle Supply Equipment


Den framtidssäkra laddlösningen, enkelt.

Comsels elbilsladdning är en komplett lösning med låga totalkostnader. Lösningen täcker allt från laddstationen till laddupplevelsen, faktureringen och näthanteringen, i ett integrerat paket med kraftfulla gränssnitt.

EU
EU-standardiserat. Laddning med Typ 2 kontakt och Mode 3 laddningssätt, högsta laddeffekt upp till 22 kW.
P
Laddning för publika och halvpublika platser. Robust, skalbar och stilren design med lätta och intuitiva användargränssnitt, betalningssätt och sofistikerade drift- och hanteringsverktyg.
Komplett laddningslösning. Allt som krävs för en laddtjänst med hög kvalitet är inkluderat, enkelt skräddarsytt för din verksamhet.
Kompletta lösningen för elbilsladdning

EU-standardiserad laddning

Trevlig och intuitiv laddupplevelse för användaren
Eu standardiserad

Comsels laddstation använder den EU-standardiserade (IEC 61851-1) Typ 2 kontakten och Mode 3 laddningssättet. Detta möjliggör en säker och kontrollerbar laddningsanslutning mellan stationen och fordonet. Vår station stöder laddning med en effekt upp till 22 kW. Stationen laddar den typiska elbilen från tomt batteri till fullt på ungefär en och en halv timme.

Med inbyggda lås på båda sidan av kabeln, aktiv övervakning och automatisk kretsbrytning kan du vara säker på att laddningen sker smidigt och säkert.

Laddapp

Laddappen

Vår kraftfulla laddapp ger dig insikt inte enbart i laddningens status utan även i laddningens kvalitet. Med den användarvänliga appen hittar du laddpunkterna på kartan, sköter autentiseringen, betalningen och anpassar laddningen. Dessutom får du en översikt över tidigare laddningar och kontoanvändning.

Appen meddelar dig ifall något inträffar under laddningen och när bilen är färdigt laddad. Flera olika betalningssystem med olika tariffer och spotpriser stöds i appen.

Säker identifiering och betalning

Betalningssätten

Oavsett om det är första eller femtionde gången någon laddar vid vår station, är laddningen lika enkel att påbörja. Vårt identifieringssystem fungerar omedelbart och stöder flera olika betalningssätt.

Identifiering och betalning vid stationen sker med RFID-kort, NFC, kontaktlösa kort eller med mobiltelefonen och QR-kod. Betalningarna sköts med vår säkra end-to-end krypterad kommunikation och toppmoderna säkerhetslösningar.

Drift & Förvaltning

Comsel EVSE är lätt att drifta med utomordentlig kostnadseffektivitet för laddtjänsteleverantören
Laddlösningens funktioner

Vi känner till att laddtjänstens driftskostnader utgör största andelen av totala kostnaderna. Med hänsyn till detta har vi gjort stationen robust och lämplig för samtliga allmänna laddningsförhållanden. Vår design kombineras med en komplett verktygsserie, toppmodern teknologi och säkerhet för att säkerställa att driften är kostnadseffektiv under hela livscykeln.

Med vår Comsel Service Hub, strävar vi efter att presentera de bästa verktygen för dig och din laddtjänst. Vår kompletta verktygsserie erbjuder verktyg för installation, underhåll, drift, betalningar och smartladdning. Med Service Hubben hanterar du och känner till varenda station och dess status utan besvär. Det krävs inga onödiga arbetsmoment i form av besök på plats eller administrativt arbete, vilket sparar både tid och pengar. Comsel Service Hub integreras enkelt med existerande affärsverksamhet och skräddarsys enligt dina behov. Med Comsel Service Hub kan ni erbjuda en bättre laddtjänst för era kunder.

Nätintegration & Smart mätning

Nätvänlig drift tack vare integration och gränssnitt till resten av nätet
Integreringen av laddpunkten till elnätet

Den rätta lösningen för smart mätning är nyckeln till en framgångsrik elbilsladdlösning. En utbredd användning av elbilar är endast möjlig med nätintegration av laddutrustningen. Comsels laddlösning är utrustad med nästa generations teknologi för smart mätning och kan integreras helt med smarta elnät. Den är baserad på öppna standarder och har högsta möjliga tillgänglighet samt säkerhet som krävs för nätintegration. Mängden elbilar i världen ökar i stigande takt, det medföljs av nya utmaningar - utmaningar som vår EVSE-laddlösning garanterat är redo för.

Smartladdning & Lastbalansering

Smartladdning krävs för att säkerställa elnätets stabilitet med e-mobilitet i större skala
Smart laddning

Comsel laddstationen är intelligent. Laddningen kan anpassas och balanseras individuellt per station enligt de kriterier du valt. Du kan erbjuda smartladdning justerad för att vara snabb, ekologisk eller kostnadseffektiv, eller låta kunden välja vilken typ av laddning de önskar. Priset kan optimeras för alla typer av laddprofiler. Tack vare vår smartladdning kan laddningen optimeras utgående från olika variabler, t.ex. spotpriser på el, belastningen och produktionen i det lokala elnätet. Hela laddinfrastrukturen kan anpassas enligt din affärsmodell.

Fakturering & Datautbyte

Comsel Service Hub

Comsel använder ett kraftfullt plug-in faktureringssystem som möjliggör den nödvändiga flexibiliteten för att integrera elbilsladdningen till din verksamhet. Betalningar kan hanteras via Comsel Service Hub, via bank- och kreditkortsystem eller med helt externa system. Comsel Service Hub stöder kontosaldon och priser på användarnivån för mer avancerade prioriterings- och belöningssystem, så alla dina kunder får den tjänst de förtjänar.

Vi stöder flera olika datautbytesformat, från RESTful JSON API till IEC:s standardiserade grid exchange format. Med datautbytet och gränssnitten kan du kontrollera hela din infrastruktur, ditt faktureringssystem och integrera kontrollsystem för avancerad laststyrning. Vår service hub har dataexport som är enkel att använda, så det är smidigt att påbörja integrationen av laddinfrastrukturen med resten av dina system.

Vill ni veta mer?

Vi sänder er gärna mer information om våra produkter Zodiac, Service Hub, Oculus, Neuron, elbilsladdning och våra lösningar! Vänligen fyll formuläret nedan eller kontakta sales direkt.

Skicka