Comsel Oculus


Det enklaste sättet att uppgradera existerande energimätare till nästa generations smarta mätare.

Vad är Oculus?

Comsel Oculus är en smart mätningsmodul för energimätare, som hämtar energiinformation från mätarna med standardiserad infraröd kommunikation. Informationen från energimätaren finns då enkelt till hands, på ett säkert och pålitligt sätt. Den tillgängliga informationen kan tillämpas på flera olika sätt, t.ex för ökad energieffektivitet, styrbar konsumtion enligt prissignaler eller olika smarta lösningar för varierande behov genom att para ihop Oculus med andra enheter.

Comsel Oculus

Okomplicerad. Att installera och använda Oculus är smidigt. Placera den på energimätarens IR-port och den är så gott som klar för användning.
Mångsidig. Oculus stöder flera olika typer av energimätare t.ex. el-, vatten-, fjärrvärme- och gasmätare.
Kraftfull. Oculus tillhör Zodiac-produktfamiljen där samtliga produkter har samma skalbara och kostnadseffektiva teknologi. Tillsammans med Comsel Service Hub är informationen från din energimätare tillgänglig för så gott som oändliga tillämpningar som medför ökad energimedvetenhet och effektivitet.

Nästa generation av smart mätning med befintliga energimätare

Comsel Oculus är en mätaroberoende smart mätningsmodul som med det standardiserade IR-gränssnittet för mätavläsning kan kommunicera med både el-, gas-, vatten och fjärrvärmemätare och även med M-Bus-enheter. Oculus stöder IEC 62056-21 samt M-Bus över IR.

Oculus kombinerar den senaste teknologin inom systemutveckling med en robust och högtillgänglig plattform. Oculus stöder online, over-the-air omkonfigurering och uppdateringar, den kan lagra flera miljoner värden lokalt och kan konfigureras att logga mätaravläsningar med ned till 10 sekunders intervall.

Oculus är försedd med 3G/GPRS-modem, LTE-modem eller Ethernet för att möjliggöra konfigurationslös installation så gott som överallt. Förutom dessa tre anslutningsvägar kan Oculus använda den inbyggda WiFi-modulen som en redundant anslutningsväg. Oculus använder det senaste inom nätverkssäkerhet för att garantera både säker leverans av mätvärden och för kontrollerbara mjukvaru-uppdateringar samt konfigurationsändringar.

Oculus hanterar alla typer av mätregister och övervakar parametrar för elkvalitet eller fjärrvärmedistributionskvalitet lokalt för snabba handlingar. Den loggar dynamiskt förändringar och avger notifieringar till överliggande system ifall avvikelser uppstår. Modulen stöder mätningar i både import- och exportriktning, och kan använda multipla konfigurerbara tariffer i bägge riktningarna. Med ett effektivt och konfigurerbart larmsystem detekterar modulen snabbt olika typer av avvikelser, såsom allt från fasavbrott till spänningsdippar, spänningspikar och avvikande flödestemperaturer.

Vill ni veta mer?

Vi sänder er gärna mer information om våra produkter Zodiac, Service Hub, Oculus, Neuron, elbilsladdning och våra lösningar! Vänligen fyll formuläret nedan eller kontakta sales direkt.

Skicka